Heidi Løke gjør landslagscomeback

COMEBACK: Heidi Løke gjør comeback for Norges håndballandslag. (Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Heidi Løke avslutter landslagspausen og er høyaktuell for en plass i Norges tropp til håndball-EM i desember.

Det var i juli at den viktige strekspilleren kunngjorde at hun tok en midlertidig pause fra landslaget. Györ-proffen uttalte da at hun fortsatt var motivert for å spille for Norge, men at hun måtte prioritere familien.

Dermed trodde de fleste at Løke ikke var aktuell for håndball-EM i Ungarn og Østerrike. Men nå er hun klar for å ikle seg den røde Norge-drakten igjen.

– Jeg gleder meg veldig til å spille EM i Ungarn. Det blir en stor opplevelse med fantastiske fans på tribunene, sier Løke til handball.no.

Støtte

Løke sto over både sommersamlingene med landslaget og Golden League-kampene i Danmark tidligere i oktober. Da synes hun det var tungt å bare kunne se på.

– Det var rett og slett trist ikke å være med, så jeg er veldig glad for å kunne komme tilbake på laget. Støtten fra familien har vært viktig for meg for å kunne fortsette på landslaget. Den er jeg helt avhengig av, sier hun.

Kraftstreken har vært en nøkkelspiller for Norge i flere år. I 2011 ble hun kåret til verdens beste håndballspiller.

– Gledelig

EM-avkastet tas om drøyt seks uker. Da er Løke høyst sannsynlig med for Norge.

– Det er gledelig at hun har lyst og mulighet til å være med på laget, og det er flott for oss å ha tilgang til de beste spillerne. Så vet vi at det var viktig at Heidi fikk tid og ro til å få orden på praktiske ting for å komme tilbake, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Norge møter Romania, Ukraina og Danmark i gruppespillet i EM.