Pinlig tabbe forsinket start på Oslo Maraton

PINLIG: – Det er pinlig, og her har vi ikke gjort jobben vår, sier Kjell Sigurd Strandenæs hos Avant event, som jobber med å arrangere maratonløpet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo Maraton ble lørdag forsinket som følge av trøbbel med sikkerheten, melder NRK.

Starten skulle gått 9.30 lørdag formiddag, men deltakerne kom ikke av gårde som planlaget. Først etter 20 minutter kom arrangementet i gang.

Årsaken var ifølge NRK at politiet mente det manglet gjerder på kritiske steder.

– Det handler om sikkerheten til de som løper. Vi må snakke med arrangørene om dette i ettertid, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege.

Arrangøren tar selvkritikk.

– Det var flere hundre meter gjerde som manglet. Det er pinlig, og her har vi ikke gjort jobben vår, sier Kjell Sigurd Strandenæs hos Avant event, som jobber med å arrangere maratonløpet, til NRK.

Tirfea vant Oslo Maraton

Taye tirfea fra Etiopia vinner Oslo maraton på tiden 2 timer, 21 minutter og 35 sekunder. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Etiopieren Taye Babeker Tirfea vant helmaraton i Oslo lørdag. Vinnertiden ble 2.21,35.

30-åringen var regnet som en outsider. Han har trent langdistanse og maraton hele livet hjemme i Etiopia. Tirfea trener på Entoto-fjellet, 3200 meter over havet.

Toer i lørdagens maraton i Oslo ble Wojciceh Kopec, som løp i mål på 2.25,00. Starten ble noe forsinket lørdag da gjerder manglet på flere steder i løypa. Politiet satte en periode foten ned av sikkerhetshensyn, melder NRK.

Laila Mehus vant kvinneklassen med 2.54,27.