Northug: – Tenker på Falun-VM hver dag

Petter Northug var utkjørt etter å ha gått inn til 8.-plass i Lysebotn opp torsdag. (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Han ble nummer åtte i konkurranse med eliteløpere fra langrenn og skiskyting. Likevel føler Petter Northug at han er på rett vei mot sesongens hovedmål.

– Jeg tenker på VM i Falun stort sett hver dag. Det er jo mesterskapssesong, og man vet hva som gjelder da. Det er så klart høydepunkter før VM i Falun også, men når sesongen er over er det Falun vi husker, sier Northug.

Til tross for at han bare ble nummer åtte i Lysebotn opp torsdag, var det Northug pressen flokket seg rundt. Motbakkeløpet på 7,4 kilometer, hvorav 6,5 kilometer var bratt stigning, var første seriøse konkurranse for 28-åringen siden promillekjøringen i mai.

Les også: Northug hemmelighetsfull om egen form

Knust

Hovedpersonen innvilget noen få minutter til felles spørsmål før han fortsatte videre og forlot stedet i helikopter. Han var forsiktig med å måle sin prestasjon mot de andres, særlig etter at han lå langflat på asfalten rett etter å ha gått i mål minutter bak teten.

– Ja, jeg ble jo knust i dag. Det ser ikke bra ut når du ligger sånn og har blitt knust, sier Northug.

Han er likevel fornøyd med prestasjonen, som han mener er det beste han har gjort i det knallharde løpet.

– Det er en god økt og en veldig fin konkurranse, så det er godt å bryte opp litt i vanlig trening og få kjørt tøff konkurranse, sier 28-åringen.

Les også: – Uenigheter truer VM-drømmen

God form

Northug er også fornøyd med treningen i sommer, fornøyd med å kjenne at han har mye trening i kroppen. Likevel er han usikker på hvor han står.

– Det er vanskelig å si. Dagsformen varierer veldig når man trener mye, forteller Northug.

Han er klar over at det er mange gode kandidater til landslaget, men mener at hans sjanser er veldig gode. Han har ennå ikke signert representasjonsavtalen med Skiforbundet, noe som er nødvendig for å delta i verdenscup og VM.

Torsdag fortalte han at om formen er bra nok, er han sikker på at det vil ordne seg mellom ham og forbundet.

Reaksjon: Northug dømt til fengsel - får aldri kjøre bil igjen