Northug konkurrerer for første gang siden fyllekjøringen

Petter Northug har ikke deltatt i konkurranser siden han innrømmet promillekjøring i begynnelsen av mai. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Sommerski-festivalen Blink blir trolig Petter Northugs første konkurranse etter promillekjøringen i mai.

– Vi synes selvfølgelig det er veldig bra at Northug kommer og at festivalen passer inn i trenings- og konkurranseprogrammet hans, sier arrangør Arne Idland til Aftenbladet.

I utgangspunktet var årets Blink-festival fulltegnet da arrangøren 19. juni presenterte utøverne som skal delta i Sandnes og Lysebotn 31. juli, 1. og 2. august.

Men Idland presiserte den gang at de hadde satt av en plass dersom Northug ville komme. 28-åringen deltok også i fjor.

Første konkurranse

Trolig blir Blink-festivalen den første konkurransen Petter Northug går etter at han 4. mai kjørte med promille og krasjet sin Audi A7 i et autovern i General Bangs vei på Byåsen i Trondheim. Saken er ferdig etterforsket, men tidligst i midten av august vil det komme en påtaleavgjørelse.

Bakgrunn: Petter Northug innrømer promillekjøring

Flere medaljevinnere fra Sotsji-OL

Hele 28 medaljevinnere fra OL i Sotsji stiller på startstreken under de tre konkurransedagene. Det er foreløpig usikkert om Northug vil gå løp alle tre dagene, men det er ventet at han i alle fall stiller i to øvelser. I motbakkeløpet torsdag stiller hele 125 seniorer til start.

Blink åpner med 7,5 kilometer motbakkeløp i Lysebotn torsdag. Fredag og lørdag er det sprint og fellesstart i Sandnes sentrum.