Stolpe ut for AaFK mot Sarpsborg

Det ble tett i søndagens eliteseriekamp mellom Aalesund og Sarpsborg. Kampen endte uten mål og med poengdeling. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix) Les mer Lukk

Det endte målløst da Sarpsborg gjestet Aalesund i eliteserien søndag. Nærmest var vertenes Peter Orry Larsen med en heading i stolpen i annen omgang.

Sarpsborg festet grepet om kampen i første omgang på Ålesund-kunstgresset, men fikk ikke uttelling. Gjestene fikk ballen i mål to minutter før pause, men assistentdommerens flagg var allerede i lufta for offside.

– Vi tar med oss poeng fra en vanskelig bortekamp. Vi skal være fornøyde med det, sa Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen til C More etter kampslutt.

AaFK tok over

Etter at Sarpsborg hadde fått gjøre omtrent som de ville i den første omgangen, tok AaFK over mer i de siste 45 minuttene.

Bare fem minutter ut i omgangen smalt det i stolpen. Jo Nymo Matland dunket ballen inn fra venstre, hvor hodet til Peter Orry Larsen ventet. Han sendte ballen videre i god retning, men stolpen sto i veien. Det var utvilsomt kampens aller største mulighet.

Aalesund kom senere til et par halvsjanser, og også hjemmelaget fikk en scoring annullert, da dommeren blåste frispark til Sarpsborg rett før Leke James dunket ballen i hjørnet.

– Dette er et godt poeng mot et godt lag. Det er godt å reise hjem med ett poeng herfra, sa Sarpsborg-trener Brian Deane.

Målfattige AaFK

På de elleve første seriekampene har Aalesund bare nettet ni mål i eliteserien. Det står i sterk kontrast til det laget gjorde forrige sesong. Da scoret nemlig bare Strømsgodset flere mål.

Heller ikke én seier så langt skremmer motstanderne nevneverdig.

– Vi er på rett vei spillemessig. Vi gjorde nest flest mål i forrige sesong og har vært opptatt av å slippe inn lite. Men nå må vi bli bedre på å score selv, sa Aalesund-trener Jan Jönsson til C More.

Aalesund ligger etter søndagens seriekamp fortsatt i bunnstriden med åtte poeng.

– Slik situasjonen er må vi ta med oss de poengene vi kan. Vi skaper noe, men det er ikke nok, sa kaptein Jonathan Tollås Nation.