Vemodig farvel for Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland gjør som Tora Berger og legger opp. Søndagens verdenscuprenn i Holmenkollen var hennes siste. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Søndagens 15.-plass i Holmenkollen var det siste Ann Kristin Aafedt Flatland gjorde som skiskytter i verdenscupen. Hun takker av etter en karriere som har gitt både opp- og nedturer.

En sliten 31-åring legger konkurranseskiene på hylla etter NM på Voss neste uke. Hun fortalte at følelsen er god, men litt tungt blir det å ta farvel med resten av skiskytterfamilien.

– Det føles bra. Det er litt vemodig, men jeg tror alle er veldig glad for at sesongen er ferdig, sa Flatland.

– Vemodig?

– Ja, du har jo vært med i dette gamet i mange, mange år. Det blir rart ikke å skulle gå lenger. Men det kan jo være at jeg blir i miljøet likevel.

Som aktiv løper har Flatland en OL-bronse og fire VM-medaljer (2-1-1) som sine største meritter. Individuelt har hun vunnet to verdenscuprenn, det siste i Östersund i november i fjor.

Lærerplaner

Sogningen beskriver karrieren som en fantastisk reise som har gitt både oppturer og nedturer. Snart er småbarnsmoren klar for en mer «normal» hverdag.

– Jeg skal ta det med ro, være litt vikar på en skole, og fra høsten skal jeg fullføre lærerutdannelsen min, sier Flatland.

Men aller først skulle hun feire at sesongen var over og motta hyllest fra landslagskollegene.

– Det blir sikkert en kjekk kveld. Det pleier å ta litt av på skiskytterfestene, så det blir nok bra stemning, smilte hun.

Det norske kvinnelandslaget mister både Flatland og Tora Berger før neste sesong.