Berge tar over håndballherrene

hristian Berge presenteres som ny landslagstrener for herrenes håndballandslag på en pressekonferanse i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Christian Berge ble fredag presentert som ny landslagstrener for Norges håndballherrer. I første omgang skal han lede laget til og med VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni.

Robert Hedin sa i forrige uke opp sin stilling som landslagstrener og banet vei for at nye krefter kunne lede håndballherrene videre.

Norges Håndballforbund (NHF) ønsket en rask avklaring rundt trenerteamet og gikk tidlig i forhandlinger med Elverum, der Berge har vært trener de siste seks sesongene.

NHF opplyste at det er inngått en midlertidig avtale der Berge jobber 50/50 for Norge og Elverum. Hans første samling som landslagstrener starter allerede mandag.

Berge har tidligere vært landslagsspiller og fikk 63 A-kamper for Norge. Den siste delen av spillerkarrieren fikk han ødelagt av kreftsykdom.

Norge møter Østerrike til dobbeltkamp i VM-kvalifiseringen og spiller først borte (7.-8. juni) og deretter hjemme (14.-15. juni). De to kampene er hovedmålet Berge og hans team sikter mot i første omgang.