Bjørndalen flaggbærer under avslutningsseremonien

Ole Einar Bjørndalen er tidenes mestvinnende vinterolympier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Ole Einar Bjørndalen, tidenes mestvinnende vinterolympier, har fått oppdraget med å bære det norske flagget under søndagens avslutningsseremoni.

Bjørndalen avslutter sin olympiske karriere med herrestafetten lørdag.

– Det er en stor ære å bli spurt om å bære flagget. Siden dette er mitt siste OL blir det helt spesielt å avslutte OL-karrieren med å bære flagget foran den norske troppen. Jeg har vært stolt av å få representere Norge i seks OL og har utrolig mange gode minner som norsk OL-deltaker. Det blir nok både vemodig og flott å avslutte OL-karrieren på denne måten, sier Ole Einar Bjørndalen.

Takket nei

Skiskytterlegenden ble torsdag valgt inn i IOKs utøverkomité. Bjørndalen ble også spurt om å være flaggbærer under åpningsseremonien, men det passet dårlig med konkurranseopplegget for Simostranda-utøveren. Alpinisten Aksel Lund Svindal bar i stedet det norske flagget.

Les også:Bjørndalen valgt inn i IOK

– Den norske OL-troppen hadde en flott representant i Aksel Lund Svindal som flaggbærer under innmarsjen. Dette flotte OL, sett med norske øyne, blir avsluttet med Ole Einar Bjørndalen som flaggbærer.

– Han har gjennomført et eventyr av et OL sammen med laget sitt, og i tillegg avslutter han en rekordlang olympisk karriere som utøverrepresentant i IOK, valgt av verdens fremste idrettsutøvere til å være deres stemme i IOK. Ole Einar er en uendelig god representant for norsk toppidrett, og det blir en ære å gå bak ham på avslutningsseremonien, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.