Shiffrin overlegen slalåmvinner

NORGE: Søstrene Mona Løseth (bildet) og Nina Løseth var Norges deltakere i OL-slalåmen fredag. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Mikaela Shiffrin fra USA tok en overlegen seier i kvinnenes OL-renn i slalåm. Hun ledet etter første omgang og vant med over et halvt sekund.

Shiffrin kjørte inn til klar bestetid i første omgang og forsvarte den under vanskelige forhold i finaleløypa. Hun noterte sjette beste omgangstid og seiret foran to østerrikere. Marlies Schild og Kathrin Zettel kjørte seg opp til sølv og bronse med de to beste omgangstidene i finalen.

– Dette har vært drømmen min veldig lenge, jublet 18-åringen som er den yngste OL-vinneren i slalåm noensinne.

– Jeg er så glad for å være her, og jeg er stolt av å stå på pallen sammen med Marlies og Kathrin.

Shiffrin ble verdensmester som 17-åring i Schladming i fjor, men hun var frustrert etter en skuffende femteplass i storslalåm i Sotsji-lekene.

– Sinnssykt

I finaleomgangen startet hun som nummer 30 etter å ha sett flere konkurrenter tape verdifull tid i en oppkjørt løype. Hun fikk selv problemer midtveis.

– Det var et sinnssykt øyeblikk da jeg kjørte veldig fort og fryktet at jeg ikke skulle greie en sving. Det skremte meg, sa hun.

Schild og Zettel var nummer seks og sju etter første omgang. De endte henholdsvis 0,53 og 0,81 sekund bak vinneren.

Tittelforsvarer Maria Höfl-Riesch var nummer to etter første omgang, 0,49 sekund bak Shiffrin, men hun endte så vidt utenfor pallen.

– Planen min var å bevege føttene raskere enn alle andre, og jeg antar at jeg flyttet dem fem tideler raskere, sa Shiffrin etter første omgang.

Sterkt av Mona

Mona Løseth endte på 16.-plass. Hun kjørte inn til 21.-plass i første omgang, over fire sekunder bak lederen, men hun kjørte en god annen omgang da hun startet tidlig og hadde brukbare forhold. Det holdt til niende beste omgangstid (delt med Höfl-Riesch).

– Jeg hadde mye bedre forhold, siden jeg startet 20 nummer tidligere. Jeg er greit fornøyd med denne omgangen, sa hun til TV 2.

Søster Nina Løseth kjørte ut i første omgang.

– Jeg er forferdelig skuffet, superskuffet. Jeg kom i ubalanse, gikk inn for tidlig, og da havnet skien på feil side av porten, sa hun til TV 2.

– Det er akkurat som når noen stikker hull på en ballong. Det er fire år til neste gang, men jeg har mye annet å se fram mot. Neste år er det VM.