Kristoffersen vant i Schladming

Henrik Kristoffersen vant sitt første verdenscuprenn da han gikk til topps i Schladming tirsdag. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Henrik Kristoffersen (19) skrev historie da han vant slalåmrennet i Schladming torsdag. Han ble tidenes yngste norske verdenscupvinner.

Kristoffersen kjørte langt fra en perfekt finaleomgang og så ut til å falle ut av pallen, men slo til med en avslutning det luktet svidd av. Dermed slo han østerrikske Marcel Hirscher med elleve hundredeler.

Mario Matt sto igjen på toppen med sjansen til å slå nordmannen, men han kjørte ut etter bare noen få porter, og da kunne en jublende glad Kristoffersen begynne feiringen på sletta.

– Det er utrolig å vinne her i Schladming foran rundt 50.000 tilskuere, sa han noen minutter etter at seieren var i boks.

– OK med mer press

Tirsdagens slalåmrenn var det siste før OL, og triumfen gjør at Kristoffersen er blant favorittene i Sotsji.

– Jeg har ikke tenkt så mye på OL, bare verdenscupen, men dette er en opptur. Det blir litt mer press, men det er OK, sa en smilende Kristoffersen.

Hans seier i Schladming er den første norske seieren i et verdenscuprenn i slalåm siden Truls Ove Karlsen vant i Kranjska Gora i februar 2004.

Aksel Lund Svindal var raskt ute og gratulerte på sin Twitter-konto.

– Forrige uke sa jeg at Henrik Kristoffersen er en superstjerne. Nå må vel alle vite det, skrev han.

Fire nordmenn i finalen

Det er Norges 18. slalåmtriumf i verdenscupen siden Ole Kristian Furuseth vant den første i 1989.

– Jeg har sett så mange kveldsrenn fra Schladming på TV, og så vinner jeg mitt første her. Det er helt utrolig, sa den glade vinneren.

Tyske Felix Neureuther kapret den siste pallplassen.

Tre andre nordmenn deltok i rennet, og alle kom til finaleomgangen.

Lars Kristian Haugen kjørte seg opp til en 15.-plass, mens Jonathan Nordbotten ble nummer 20 og Sebastian Foss Solevåg nummer 25.