Dagbladet melder:

– Høgmo blir landslagssjef

OVERTAR TROLIG NORGE: Per-Mathias Høgmo skal ha sagt nei til å fortsette i Djurgården. Han presenteres trolig som ny landslagssjef allerede fredag ettermiddag.(Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Ble vedtatt på NFFs styremøte torsdag.

Nyheten kan bli bekreftet allerede i ettermiddag, men Dagbladet skriver på sine sider at de har fått vite om ansettelsen av kilder i Norges fotballforbund.

Dagbladet skriver at det på torsdagens styremøte i forbundet ble vedtatt at Høgmo får tilbudet som ny sjef etter Drillo og at han har takket ja.

– Jeg skal til Oslo og ingenting er usannsynlig, sa Høgmo til VG på flyplassen i Stockholm fredag.

Høgmo kommer fra svenske Djurgården, som han har hatt stor suksess med etter at han overtok dem for kort tid siden. Men tilbudet fra NFF gjør at Høgmo har takket nei til tilbudet fra Djurgården.

Les også: Høgmo vraker Djurgården

Han har ledet laget bort fra nedrykksplass og opp til trygg grunn i Allsvenskan. 53-åringen vil trolig ta over etter Drillo ved årsskiftet eller etter VM-sluttspillet i Brasil dersom Norge «på mirkakuløst vis» skulle komme seg dit.

Høgmo har lang fartstid som trener. I tillegg til flere perioder i Tromsø har Gratangen-mannen trent Moss og Rosenborg, i tillegg til svenske Djurgården på klubbsiden. Han har også trent Norges U21-landslag og A-landslaget for kvinner.

I 2000 ledet Høgmo Norge til OL-gull.

Solskjær takket nei

Torsdag kveld ga Molde-trener Ole Gunnar Solskjær et endelig nei til å bli norsk landslagssjef.

I tillegg er ikke lenger Ståle Solbakken en kandidat etter at han gikk tilbake til trenerjobben i danske F.C. København. Dermed står Per-Mathias Høgmo igjen som det klareste norske alternativet.

Les også: Solskjær: - Jeg blir ikke landslagssjef

Hvem vil du skal overta etter Drillo? Stem her!

Før helgen?

Den svenske avisa Expressen meldte fredag at Høgmo hadde sagt nei til å fortsette i Djurgården utover denne sesongen. Samtidig hevdet NRK at en ny landslagssjef kunne være på plass før helgen.

Fotballpresident Yngve Hallén ville ikke kommentere jakten på en arvtaker etter Egil «Drillo» Olsen.

– Jeg har ikke kommentert det så langt, og det vil jeg fortsette med, sa han til NTB.

Lar seg ikke påvirke

Hallén følger opp med at de ikke vil bli presset til å utnevne en landslagssjef uten å være sikker på at jobben går til rett mann.

– Jeg snakket med styret senest i går, og vi er opptatt av å sikre kvalitet og ikke la oss påvirke av trykket i mediene. Det er klart det er mye interesse, men vi er opptatt av å ikke skynde oss. Vi vil gjøre det beste for norsk fotball, sier han.

Det norske landslaget avslutter VM-kvalifiseringen borte mot Slovenia og hjemme mot Island henholdsvis 11. og 15. oktober.

Norge har fortsatt sjansen til å nå VM i Brasil neste år, men de er ørsmå etter tapet for Sveits tidligere i september.

Les flere fotballnyheter her