Boasson Hagen mot røkla

BARE NESTEN: Både nordmannen og de andre spurterne måtte se en gyllen mulighet til etappeseier forsvinne ut vinduet. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix. Les mer Lukk

Helt alene mot spurtlagene kjemper Edvald Boasson Hagen en vanskelig kamp om etappeseier i Tour de France.

– Det var ikke helt vår oppgave å kontrollere bruddet til slutt. Jeg håpet vi skulle hente dem inn, men laget hadde ikke mest å tjene på det. Vi håpet at noen andre skulle ta jobben, men Peter Sagan og co. kom litt i seneste laget.

Det sa Edvald Boasson Hagen etter å ha blitt nummer fem på søndagens andre etappe av Tour de France.

Les og se: Slik var etappe 2

Tour-favoritt og Sky-kaptein Froome må ha friske folk rundt seg senere i rittet for å innfri.

De eneste som kunne ha bistått nordmannen, Geraint Thomas og Ian Stannard, er begge indisponert med store smerter etter velt på første etappe.

– Hovedmålet vårt er gul trøye, og jeg får prøve på de etappene jeg er med til slutt. Men jeg må klare meg alene. Jeg prøvde meg og fikk en femteplass. Det var bare så vidt jeg hang med opp bakken, så da skal jeg være greit fornøyd med det. Men jeg ville selvsagt gjerne ha vært høyere oppe.

Les også: Kristoff: – Hadde håpet det skulle gå litt seinere

Overraskelse

Belgieren Jan Bakelants (27) stakk fra bruddkameratene et par kilometer før mål og holdt så vidt unna for det jaktende hovedfeltet. Med ett sekund overtok Radioshack-rytteren også sammenlagtledelsen og dermed rittets gule ledertrøye.

Saken fortsetter under bildet

ROER NED: Etter etappen var det rett tilbake på sykkelen for Hagen og lagkameratene for å sørge for best mulig restitusjon. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.

Seieren var belgierens første som proffsyklist.

– Det var som vanlig kaotisk i spurten og nesten at jeg krasjet en gang. Ingen spurtlag tok skikkelig ansvar og kontroll ettersom de fleste spurterne var hengt av. Dessuten var folk slitne etter en tøff etappe, mente den norske Sky-stjernen.

Lars Petter Nordhaug (29) var med hovedfeltet til mål og trillet inn til 70.-plass. Alexander Kristoff (25) måtte gi tilbake den grønne poengtrøyen han hadde på lån til Marcel Kittel etter å ha blitt kjørt av med 17.35 minutter (162.-plass).

Les også: Her velter nesten hund hele feltet

Mer å hente

Boasson Hagen viste tilsvarende styrke som i fjor med å henge med på en relativt hard fjelletappe. Likevel mener rudsbygdingen det er mer å hente ut av kroppen.

– Det var hardt og gikk veldig fort hele dagen, men jeg tror det var mange som slet. Jeg håper det blir bedre de neste dagene. Jeg føler meg ganske bra og tror jeg er der jeg skal være nå. Det blir mer kontrollert når vi kommer lenger inn i rittet. De virkelige motbakkene har ikke helt startet helt ennå, avsluttet han.

Mer om Martin: Her blir verdensmesteren båret vekk

Bildegalleri: Tour-kaoset i bilder