Henriksen vil unngå omspill

PLAYOFF: Henriksen ville vinne gruppen, for å slippe å gå inn i Playoffen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Norge vil unngå å måtte rote seg ut i omspill om en tur til Brasil-VM. Første oppgave blir å slå Albania fredag.

– «Playoff» blir ikke lett. Da kan vi få Frankrike eller Portugal. Vi har fortsatt muligheter til å vinne gruppen, og det er vi innstilt på å klare, sier Markus Henriksen til NTB.

Den tidligere Rosenborg-spilleren tar en av indreløperplassene i fredagens VM-kvalifiseringskamp på et kjølig Ullevaal. Seier er påkrevet, mener Nederland-proffen.

Les også: Alle klare for Albania-kampen

– Jeg vil nesten påstå at vi må vinne. Selv om vi taper, har vi fortsatt muligheten til å gå videre, men førsteplassen i gruppen ryker med tap, sier Henriksen.

Dødball er nøkkelen

Sveits topper med ti poeng, tre mer enn Norge. Albania står med seks. Henriksen ser muligheter til å bryte ned et Albania som Drillo har snakket opp i forkant av kampen.

– De er ikke så dyktige i bakre firer hele tiden med å følge folk i boksen. Vi er også et sterkt dødballag, og det kan bli et nøkkelpunkt i kampen, sier 20-åringen som står med 15 A-landskamper.

Mer ro med ballen

Han har etablert seg som anker på klubblaget, men spiller indreløper for Norge.

– Det er positivt å kunne veksle mellom flere roller. De er ganske like, men som anker må du holde igjen mer. Min rolle fredag blir som i de siste landskampene. Det betyr at jeg skal være offensiv og skape muligheter på høyresiden, forhåpentlig blir det også noen gode innlegg. Jeg føler meg i godt slag, sier Henriksen.

Les også: Målene ikke bare Moas ansvar

– Hvordan har du utviklet deg i nederlandsk fotball?

– Jeg er blitt mer voksen i spillestilen, har mer ro med ballen i beina og vil ha ballen mer. Jeg er også blitt mer robust og vinner de fleste duellene. Jeg føler hele tiden at jeg tar steg etter overgangen til AZ Alkmaar, sier Henriksen.

Fredag kan han og Norge ta nye steg mot Brasil-VM. (©NTB)