Drillo-offensiv mot tversoverpasningene

Drillo og assistenttrener Ola By Riise under dagens trening på Ullevaal Stadion. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Egil «Drillo» Olsen har lagt ned loven for sine spillere. Gjentakelse av det omstendelige spillet som spolerte kampen mot Ukraina sist vil ikke bli tolerert mot Albania.

– Vi har vært gjennom det på møter. Det er ikke som å sykle, at har du lært det så kan du det. Dette må terpes, og det skal vi gjøre. Denne gang skal vi ikke oppleve at det blir fem, seks, sju trekk før ballen går framover, sier landslagssjefen.

– Det er forbudt å spille på tvers til spiller med mindre rom enn deg selv. Det er nesten en «gå-i-dusjen»-greie. Har du rom, skal du spille forover.

Tom Høgli, som ganske sikkert er tilbake som høyreback i fraværet til utestengte Espen Ruud, har mottatt meldingen høyt og tydelig.

Les også: Stolt Moa får gullklokka.

– Vi så på bilder fra forrige kamp, og han argumenterte for sitt syn og sin filosofi. Det blir nok mer direkte spill fredag, sier han.

Det er ikke bare spillerne i bakerste ledd som har fått klare beskjeder. Drillo vil også ha mer bevegelse i leddene lenger fram på banen.

Lærerik trøkk

– Vi er et lag, vet du. Det er viktig å ha bevegelse foran så de med ballen bak ikke får tidspress. Vi er avhengige av hverandre, sier Tarik Elyounoussi, som ikke har problemer med at Ukraina-kampen ble brukt som et skrekkeksempel.

– Det var en dag da ingenting fungerte, verken for meg eller laget. Det var på en måte godt å få en sånn trøkk i trynet, for vi lærer mye av slikt, mener han.

Norge skapte svært lite i 0-2-tapet mot Ukraina i Sevilla forrige måned, inntil sluttfasen av kampen da begge lag hadde gjort mange bytter.

Les også: Hedenstad misfornøyd med formen

– Det har gått i bølger. Vi hadde god effekt av en innskjerping etter kampen mot England i fjor, og vi fikk nesten tilsvarende igjen mot Ukraina. Vi skal prøve å unngå å oppleve det igjen, sier Drillo, som forventer et helt annet norsk spill enn sist.

Kuldehjelp

– Jeg tror ikke vi ville opplevd det i en kvalifiseringskamp, sier Elyounoussi om kampen som ble spilt for tomme tribuner midt i en oppkjøringsperiode for mange av spillerne.

Han er ikke bekymret for at det skal mangle bevegelse og initiativer foran på banen.

– Jeg har hørt at det kan bli ti kuldegrader fredag. Det gjelder uansett å bevege seg mye, men kulda kan bli en ekstra god inspirasjon til å bevege seg mye, smiler han.

Les også: Lover Albania smerte.

Rosenborg-spilleren har slitt litt med hoften, men Drillo sier at han har fått medisinernes forsikring om at kantspilleren vil være 100 prosent fredag.

– Jeg har hørt at han sa det, og jeg føler meg bra. Jeg har hatt noen fine dager, og med en god trening i dag så skal jeg være der, sier Elyounoussi. (©NTB)