NRKs Norge Rundt med milepæl: 2000 episoder

Svalin Runa Sætereng og kamelene hennes i Akkafjord i Finnmark er en av mange vi har møtt det siste året i Norge Rundt. Les mer Lukk

– Vi er stolte, glade og ydmyke.

For mange er kjenningsmelodien lyden av helg. Hver fredag siden programmet gikk på lufta 2. oktober 1976 har Norge Rundt fortalt historier fra hele landet.

– Det er utrolig stas at Norge Rundt når nok en milepæl, sier programleder Elin Skaar.

Hun er programleder nummer 234 og kommer fra et av NRKs distriktskontorer, som alle Norge Rundt-programledere. Hver uke drar et produksjonsteam på tre til alle mulige steder i Norge for nære møter med både vanlige og uvanlige nordmenn.

– Vi er stolte, glade og ydmyke over at vi får samle Norge hver eneste fredagskveld og vise frem det beste fra landet vårt. Vi har møtt over 200.000 personer og produsert langt over 10.000 reportasjer fra alle landets kommuner, forteller Skaar.

Fredag 9. februar sendes episode nummer 2000 på NRK1 kl. 19.40. Da besøker Norge Rundt Bygdekvinnelaget på Dokka som brenner for arbeid og integrering.

– Vi treffer folk på MAKS-kafeen og gleder oss til å vise frem store ting fra et lite sted, sier Skaar.

I gjennomsnitt ser en halv million Norge Rundt hver fredag, og ofte er markedsandelen over 60 prosent.

– Vi tror at folk i fremtiden også vil se helt vanlige folk på TV, så vi er klare for minst 2000 episoder til, sier programleder Elin Skaar.