Northug får med seg svensk skilegende som programleder i TV 2-program

Gunde Svan og Petter Northug skal lede høstens sesong av TV 2-programmet «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.  Les mer Lukk

Gunde Svan og Petter Northug skal lede høstens sesong av TV 2-programmet «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

Det skriver TV 2 i en pressemelding.

– Det ligger i ryggmargen min å sende stikk til svenskene, så det blir spennende å se om jeg klarer å holde meg i skinnet når jeg skal samarbeide med Sveriges største skilegende om programlederjobben, sier Northug.

Gunde Svan skal lede «Landskampen» med Petter Northug. Her fra 2007, da han ble annonsert som svensk landslagssjef. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix. Les mer Lukk

Gunde Svan har ledet flere svenske tv-suksesser i Sverige de siste årene. Han tror den norske skilegenden vil klare seg bra i programlederrollen.

– Petter og jeg er nok ganske ulike, samtidig som jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre. Jeg har jo sett at Petter er dyktig foran kamera og han leverer one-linere på løpende bånd, så jeg tror at dette blir bra, sier Svan.

– Vi får se om vi blir programlederduo eller konkurrenter, følger han opp humoristisk.

Mandag ble det klart at Northug også skal delta i «Vem kan slå Anja og Foppa» med den svenske skiyndlingen Frida Karlsson.