Brad Pitts parodi av Anthony Fauci tar nettet med storm

Brad Pitt kledde seg ut som smitteeksperten Anthony Fauci. Les mer Lukk

USAs smitteekspert Anthony Fauci har tidligere sagt at han gjerne skulle bli parodiert av Brad Pitt. Nå har ønsket hans gått i oppfyllelse.

Immunologen Anthony Fauci (79) har vært en gjenganger i nyhetene siden han begynte å jobbe som Trumps smitteekspert i januar.

Dr. Fauci har tidligere sagt at han gjerne skulle blitt parodiert av Hollywood-stjernen Brad Pitt (56). Da Pitt fikk høre om dette, var han raskt ute med å lage en parodi av den mye omtalte smitteeksperten.

På lørdag dukket han nemlig opp i rollen som Fauci i en parodi på Saturday Night Live. Parodien begynner med at Pitt, utkledd som Fauci, takker alle de eldre kvinnene i USA som har sendt ham «støttende, inspirerende og noen ganger grafiske e-poster».

Les også: Trump sier han ikke har planer om å sparke helseministeren

Så prøver han å rette opp i noen av de tvilsomme tingene Trump har sagt om coronaviruset.

– Presidenten har tatt seg noen friheter når det kommer til retningslinjene våre.

President Trump har tidligere sagt at coronaviruset kommer til å forsvinne «som et mirakel».

(Saken fortsetter under videoen)

– Et mirakel hadde vært flott, hvem elsker ikke mirakler? Men et mirakel bør ikke være plan A. Til og med Sully prøvde å lande på flyplassen først, sier Pitt i parodien, og henviser til piloten Chesley Sullenberger som klarte å lande trygt på Hudson River i 2009.

Les også: Trump får kritikk for å anbefale tvilsomme coronabehandlinger

Videre i klippet kommenterer Pitt flere av de feilaktige tingene Trump har sagt om viruset. Så tar Pitt av seg parykken og brillene og takker Fauci for hans innsats i den pågående krisen.

– Til den ekte Dr. Fauci: Takk for din klarhet og ro i denne urovekkende tiden. Og takk til alle i helsesektoren, alle i frontlinjen og deres familie, sier han.

Siden videoen av Brad Pitt ble lagt ut på Twitter, har den gått viralt verden over. Den har nå blitt sett over 11 millioner ganger og fått over 220.000 likerklikk.