Seinfeld i krangel om falsk Porsche-kjøp

Jerry Seinfeld fnyser av påstander om at han må selge falske biler for å spe på inntektene. Arkivfoto: Greg Allen / Invision / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Komiker Jerry Seinfeld leverte mandag inn søksmål mot en bilforhandler i California etter at han selv er blitt anklaget for å selge en falsk veteran-Porsche.

Ifølge søksmålet betalte Seinfeld, som omtaler seg selv som en av verdens mest framstående Porsche-samlere, 1,2 millioner dollar for bilen i februar 2013. Den verdensberømte komikeren kjøpte sportsbilen, som ble solgt som en 1958-modell, fra bruktbilforhandleren European Collectibles i Costa Mesa. Han skal ikke ha visst at bilen var en etterligning før han selv ble saksøkt etter å ha videresolgt den for 1,54 millioner dollar i mars 2016.

Selskapet som kjøpte bilen av Seinfeld, Fica Frio Ltd., hevdet imidlertid at Seinfeld var fullstendig klar over hva han gjorde. Det mener at han solgte en falsk vare, og at han bør annullere salget og tilbakebetale alle utgifter.

Det imøtegår Seinfeld i sitt søksmål, der det heter at han som vellykket komiker ikke «trenger å spe på inntektene ved å bygge eller selge etterligninger av sportsbiler».

Han framholder at ansvaret for feilsalget ligger hos selskapet som i utgangspunktet skal ha løyet om bilen og sertifisert den som en Porsche fra 1958.

European Collectibles har ikke kommentert saken.