TV 2-medarbeider fengslet i to uker

Illustrasjonsfoto
En TV 2-medarbeider ble i Bergen tingrett varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for underslag av utstyr verdt 15 millioner kroner fra sin arbeidsgiver.

Lengden på varetektsfengslingen er i tråd med politiets begjæring, ifølge Bergens Tidende. Politiet mener at det er fare for at mannen kan ødelegge bevis hvis han er på frifot.

– Så langt har mye av tiden gått med til å sikre gjenstander fra lageret hans. Vi holder muligheten åpen for at det kan være andre involverte, sier politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt. Hoff omtaler for øvrig den siktede som svært samarbeidsvillig.

Aktuelt: Ny TV-strid kan gi svarte VM-skjermer

TV 2-medarbeideren er siktet for å ha bestilt utstyr og latt TV 2 betale for det. Totalt har utstyret en verdi på rundt 15 millioner kroner, ifølge siktelsen. Da politiet aksjonerte, ble lageret hans tømt for store mengder utstyr.

Blant etterforskningstemaene er hvordan han kan ha fått tilgang til så mye tungt og stort utstyr og om han har hatt hjelp fra andre.

Det er dessuten kjent at mannen hadde egne næringsinteresser. Politiet har ikke kommentert om mannen kan ha solgt eller leid ut utstyret.

Aktuelt: Fredrik Skavlan ble for dyr for NRK - går til TV 2