TV 2-ansatt siktet for underslag av 15 millioner

Illustrasjonsfoto
En TV 2-ansatt i Bergen er pågrepet av politiet, siktet for grovt underslag av rundt 15 millioner kroner. – En alvorlig og trist sak, sier TV 2.

– Politiet mottok anmeldelse fra TV 2 AS onsdag om mistanke mot en av deres ansatte, sier politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Mannen ble pågrepet i Bergen sentrum av sivilt politi onsdag ettermiddag og satt ifølge avisa i lange avhør på politihuset i Bergen utover dagen. Torsdag var han fortsatt i politiets varetekt.

Politiet har så langt ikke bestemt seg for om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

Aktuelt:Canal Digitals kunder får beholde TV 2

– En trist sak

– Dette er en alvorlig og trist sak for TV 2. Det er riktig at vi onsdag leverte en anmeldelse knyttet til mistanke om grovt underslag foretatt av en av våre medarbeidere i Bergen, sier fjernsynskanalens organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til NTB.

– Bakgrunnen for dette er at vi har avdekket at en våre medarbeidere i et stort omfang har latt TV 2 betale for utstyr tatt ut til privat bruk. Basert på den informasjonen vi hadde, valgte vi å gå til politianmeldelse. Dette er nå en politisak, sier hun videre.

Erkjenner forholdene

Mannens forsvarer, advokat Erik Ulvesæter, opplyser torsdag ettermiddag til Dagens Næringslivat den TV 2-ansatte erkjenner de faktiske forholdene i anmeldelsen.

– Siktede erkjenner de faktiske forhold som er grunnlag for den omtalte anmeldelse, og etterfølgende siktelse. Siktede bidrar til oppklaring av saken. I hvilken grad det er tale om forhold som utgjør underslag, som siktelsen nå gjelder, gjenstår å avklare, sier han.

TV 2 opplyser at kanalen gikk til politiet med en anmeldelse etter å ha hatt en samtale med mannen om mistanken. Forholdene skal i hovedsak ha funnet sted i år og i fjor, men kan strekke seg helt tilbake til 2015.

Utover onsdagen aksjonerte politiet mot flere adresser i Bergen og foretok ransakinger.

– Vi ønsket å sikre verdier samt søke bevis, sier Hoff.

Aktuelt: Fredrik Skavlan ble for dyr for NRK - går til TV 2