Weinstein vil ikke vitne for storjury

Harvey Weinstein vil ikke møte for storjuryen som skal ta stilling til tiltalen mot ham. Les mer Lukk

Hollywood-mogulen Harvey Weinstein, som er siktet for voldtekt i New York, vil ikke vitne for en storjury på Manhattan, opplyser forsvareren. 

Lederen for Weinsteins forsvarerteam, Ben Brafman, hevder at påtalemyndighetens sak er et resultat av politisk press, og sier at 66-åringen derfor ikke vil forklare seg for storjuryen som skal ta stilling til om han skal tiltales.

Brafman klaget først over at forsvarerne ikke har hatt nok tid til å forberede Weinstein, ettersom siktelsen mot ham først ble kjent fredag. Et krav om utsettelse ble imidlertid avvist av storjuryen.

Weinstein ble sist fredag siktet for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2013, og for seksuelle overgrep mot en annen kvinne i byen i 2004.

Les også: Lettelse fra anklagerne på Weinsteins siktelse

Hollywood-mogulen fikk forkynt siktelsen etter å ha meldt seg for politiet samme morgen, og han ble løslatt mot 1 million dollar i kausjon da rettsmøtet var over.

Høsten 2017 sto en lang rekke kvinner fram og anklaget Weinstein for seksuelle overgrep, trakassering og upassende oppførsel. Anklagene ble startskuddet for metoo-kampanjen som har bidratt til avsløring av trakassering og overgrep i en lang rekke land.

Les også: Harvey Weinstein siktet for voldtekt – løslatt mot kausjon

Weinstein har selv gjentatte ganger nektet for å ha hatt sex med noen uten deres samtykke.

Skuespiller Rose McGowan var en av de første som sto fram med anklager mot Weinstein i fjor høst. Hun hevder at Weinstein voldtok henne for 20 år siden.