Abba har spilt inn ny musikk

Abba fotografert i 1977. Fra venstre: Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

35 år tok det, men nå har medlemmene i den svenske supergruppen Abba gått sammen og spilt inn ny musikk.

Siden bandet ble oppløst på begynnelsen av 80-tallet har fans over hele verden ventet på at de fire medlemmene i Abba skulle gjenforenes. Svaret har alltid vært et klart og tydelig NEI.

Nå kan det likevel vise seg at fansen får sin store drøm oppfylt.

Ifølge en pressemelding fredag har Abba igjen vært i studio og spilt inn ny musikk. Dette blir deres første utgivelse av ny musikk siden 1981.

– Vi fire kjente at det etter 35 år kunne være morsomt å jobbe sammen igjen i studio, sier de fire medlemmene Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson i pressemeldingen.

Les også: Hele Abba på scenen sammen igjen

– Det er veldig kult, lytterne kommer til å kjenne igjen soundet. Det høres ut som Abba, men det er i en moderne innpakking. Initiativet kommer fra alle medlemmene, forteller bandets manager Görel Hanser.

Ifølge pressemeldingen har bandet spilt inn to nye låter i studio. En av dem, «I still have faith in you», vil bli fremført av en digital versjon av Abba som etter planen skal sendes på NBC og BBC i desember.

ABBA er blant de mest innflytelsesrike og suksessfulle gruppene gjennom tidene. Med over 386 millioner solgte album og singler verden over, gjør at de er blant de fem mestselgende artistene gjennom tidene.

Slik så det ut da ABBA var på scenen sammen for første gang på 30 år i 2016:

Your browser doesn't support HTML5 video.

ABBA sammen på scenen for første gang på 30 år Les mer Lukk

Les også: ABBA-Björns millionkupp