Ny Tid-redaktør håper avisen berges av millionær

Ny Tid-redaktør Truls Lie. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Redaktøren i Ny Tid er optimistisk og sier de har økonomiske krefter i ryggen som ønsker å holde dem gående etter at Klassekampen avsluttet samarbeidet.

Men redaktør Truls Lie sier til Klassekampen at de har en jobb å gjøre.

– Blant annet må vi sørge for å få tilbake 500 tidligere abonnenter. Får vi ikke dette til, vil vi ikke gå i balanse, sier Lie til avisen.

Abonnentene han sikter til, er folk som tidligere abonnerte både på Klassekampen og Ny Tid.

Styreleder og medeier i avisen Trygve Natvig spyttet i fjor inn 800.000 kroner fra egen lomme til driften. Han er en av arvingene av familiebedriften Glava som etter planen skal selges. Natvig sier han ikke er fremmed for å hjelpe tidsskriftet ut av den økonomiske klemmen.

Driftsinntektene til den tidligere SV-avisen er nesten halvert de siste fem årene og endte i fjor på 3,4 millioner kroner. Underskuddet ble på en halv million kroner.

Bakgrunn: Nobel-sjef trakk seg fra styret: Avis hevder 11.september var kontrollert rivning

Fredag i forrige uke ble det kjent at Klassekampen sier opp distribusjonsavtalen med Ny Tid, som har kommet som bilag til Klassekampens 21.000 abonnenter siden 2015. Da reduseres avisens opplag til bare 5.000.

Bakgrunnen er at det i septemberutgaven av Ny Tid spekuleres på om den spanske regjeringen sto bak terrorangrepet i Barcelona i august, og om angrepet på World Trade Center i 2001 var en kontrollert sprengning.

Reaksjon: Kulturministeren: – Jeg har stor forståelse for at det reageres på artiklene i Ny Tid