TV 2: – Ytterligere 113 årsverk må bort

Your browser doesn't support HTML5 video.

TV 2-sjefen: – Målet er å oppnå flest mulig frivillige løsninger Les mer Lukk

113 årsverk er overtallige i TV 2, opplyser TV-kanalen. Disse kommer i tillegg til de 64 som har fått innvilget sluttpakker.

Til sammen vil kanalen dermed kutte 177 årsverk, noe som er rundt 20 prosent av de rundt 900 ansatte.

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

I en pressemelding opplyser TV 2 at de har en overtallighet på 113 årsverk, etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det sluttpakketilbudet.

Nyhetsavdelingen i TV 2 ble torsdag informert om at det er 23 overtallige i avdelingen.

177 årsverk

Til sammen kutter TV 2 177 årsverk i sin spareplan.

– Det er et veldig høyt tall. Jeg håper dette er siste runde med nedbemanning, slik at vi ikke havner i samme situasjon som avisredaksjoner som har kuttet antall ansatte i ti år, sier Stein Akre, nestleder i TV 2s redaksjonsklubb, til bransjenettstedet Journalisten.

Nyhetskanalen skal fremover skal levere alt av nyhets- og aktualitetssendinger til hele TV 2, også de daglige nyhetssendingene på hovedkanalen. Karianne Solbrække (43) blir nyhetsredaktør i kanalen.

– Jeg håper vi fortsatt kan klare å fungere som fjerde statsmakt, en fri og uavhengig vaktbikkje, når denne omstillingen er gjennomført. Selv om det må gjøres på en annen måte. Jeg håper vi ikke må begrense nyhetsarbeidet vårt til å bare fortelle hva som skjer. Det kan i tilfelle bli et demokratisk problem, sier Akre.

Flere bein

TV 2-sjef Sandnes sier at TV-kanalen skal ha flere bein å stå på, og derfor skal restrukturere for å satse på TV 2 Sumo.

– Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Sandnes.

De ansatte i TV 2 ble torsdag orientert om spareplanene av ledelsen. Kanalen har antydet et behov for å spare 350 millioner kroner fram mot 2020.