Mendes ferdig med Bond

Sam Mendes sier han ikke er aktuell som regissør på den neste James Bond-filmen. Han mener tiden er inne for noen andre til å ta over.

Dermed blir Mendes stående med to Bond-filmer på CV-en: «Skyfall» og «Spectre».

– Det var et utrolig eventyr, og jeg har elsket hvert sekund, men jeg mener tiden har kommet for en annen regissør, sier Mendes om tiden med verdens mest berømte, fiktive spion. Avsløringen kom på en litteraturfestival i den walisiske bokbyen Hay-on-Wye. Mendes håper nå at den neste Bond-regissøren kommer fra en «uventet retning».

Både publikum og kritikere satte stor pris på «Skyfall». Mange mente filmen, hvor vi får et innblikk i noe av Bonds personlige historie, ga mer dybde til filmhelten. Da «Spectre» kom ut, møtte publikum igjen opp i hopetall, selv om kritikerne var noe mer lunkne.

– Jeg er en historieforteller. Når alt kommer til alt, ønsker jeg å lage historier med nye rollefigurer, sier Mendes om hvorfor han nå vil gå videre. Det er heller ikke klart om Daniel Craig er med når den 25. offisielle Bond-filmen skal spilles inn. Mendes trakk fram Tom Hiddleston og Idris Elba som mulige Bond-kandidater, men slo kaldt vann i blodet på dem som måtte ønske å kjempe for sin favoritt.

– Dette er ikke noe demokrati. Produsent Barbara Broccoli bestemmer hvem som blir den nye Bond. Punktum. (©NTB) (©NTB)