Hanekes neste film skal tas opp i Calais

Bildet viser en av de mange migrantene som har slått seg ned i den provisoriske leiren «den nye jungelen» i Calais. Filmregissøren Michael Hanekes vil la flyktningkrisen være en integrert del i sin neste film. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Filmregissøren Michael Haneke vil snart begynne opptakene til sin neste film i den franske havnebyen Calais, der mange migranter og flyktninger har slått seg ned i påvente av å krysse Den engelske kanal.

De siste ukene har Haneke og filmteamet hans undersøkt forholdene i byen med tanke på at filmingen skal begynne etter årsskiftet.

Filmen har fått tittelen «Happy End», ifølge Pictanoco, et selskap som organiserer finansiering av filmer som tas opp i Nord-Frankrike. Ifølge selskapet er det ikke migrantene som er temaet for Hanekes film, men de kommer til å være en integrert del av filmen.

Haneke, som er fra Østerrike, var nylig blant 5.000 filmfolk som sluttet seg til et opprop med krav om en mer robust europeiske respons på flyktningkrisen.

De to hovedrollene i «Happy End» skal spilles av Jean-Louis Trintignant og Isabelle Huppert, som også spilte i Hanekes siste film «Amour».

Haneke er en av svært få regissører som har vunnet Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes to ganger – for «Amour» i 2012 og «The White Ribbon» i 2009.