– Det er lov å være stolt

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ringnes tildelt St. Hallvard-medalje
Ordfører Fabian Stang (H) delte ut ikke mindre enn tre St. Hallvard-medaljer i Oslo torsdag ettermiddag.

ChristianRingnes, Jorun Valeur Bekkby og Fakhra Salimi mottok hovedstadens spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats for Oslo kommune.

Kommunen peker på at Ringnes har vist sin optimisme og kjærlighet til byen med kreativitet og sjenerøse gaver til hjembyen.

«Han skapte om Ekebergrestauranten fra ruin til en perle som overstråler fordums prakt. Han ga byen Ekeberg skulpturpark og har gitt liv i Folketeater-bygningen og folketeaterpassasjen etter at Operaen flyttet ut», heter det.

Veldig hyggelig

Ringnes var tydelig stolt over tildelingen.

– Det er veldig hyggelig at det blir gitt bort priser. Det er lov å være stolt av at man er funnet verdig, sier han.

Ringnes' skulpturpark i Oslo har vært omstridt. Den største motstanden kom fra dem som mente Ekebergskogen ville bli rasert av den nye parken.

– Jeg så vel det alle ser nå, mer eller mindre, for nå er det ikke så mye diskusjon rundt parken, sier han og forteller at det ser ut til at osloborgerne har trukket parken til sitt bryst.

Bidratt sterkt

Bekkby får medaljen for sin engasjerte innsats for det nye og det gamle Oslo, både gjennom arbeidet med å ivareta mønstre og tegninger fra tekstilene i Oslo rådhus, og for å ha bidratt sterkt til at Oslo fikk sitt nye operabygg i Bjørvika, ifølge begrunnelsen.

På slutten av 70-tallet startet Fakhra Salimi Foreign Womens Group. Ti år senere ble MiRA-senteret for minoritetskvinner grunnlagt, der hun har vært leder i 26 år.

«Senteret er blitt en sterk og viktig stemme i det norske samfunnet. I 36 år har hun vært en tydelig veiviser i Oslo-landskapet», begrunner kommunen som gir henne medaljen for å ha påtatt seg denne rollen.