A-ha gjenforenes

Your browser doesn't support HTML5 video.

A-ha gjenforenes
A-ha bekrefter at bandet gjenforenes og forplikter seg til et to år langt samarbeid. Paul Waaktaar-Savoy sier han allerede har «et par killerlåter liggende».

Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen har skrevet under en samarbeidsavtale som forplikter de tre 80-tallsheltene til gjenforening av a-ha for en periode på to år, skriver Dagbladet.

Bandets manager Harald Wiik sier at vetoretten er fjernet, for å unngå stridigheter om kreative valg, økonomisk fordeling og mer trivielle spørsmål, noe som har vært en utfordring tidligere.

Se også den sinnsyke videoen med nordkoreanere som spiller A-ha

Harket sier ideen om gjenforening kom da Waaktaar-Savoy ville teste ut noen låter på Harket. Tanken var at de to skulle lage en idébank for å ha låter som kunne brukes i ulike sammenhenger.

– Da Morten og Paul begynte å snakke om at de ville gjøre ting igjen, hadde jeg tre muligheter: Å nekte helt, å la dem gjøre det uten meg, eller å bli med. Å nekte føltes ikke riktig, sier Furuholmen.

Les også: Morrissey hyller a-ha

Gjenforeningen av bandet skjer 30 år etter at a-ha toppet Billboard-listen i 1985 med «Take on me».

– Jeg føler jeg har et par killerlåter liggende nå, som kunne blitt et potensielt veldig bra album, sier Waaktaar-Savoy.

A-ha skal onsdag neste uke holde pressekonferanse på den norske ambassaden i Berlin, trolig for å kunngjøre gjenforeningen offisielt. (©NTB)