Slik blir Monty Pythons gjenforening

Your browser doesn't support HTML5 video.

Monty Python gjenforenes
Og nå over til noe helt annet, for å si det med guttene selv: De fem gjenlevende medlemmene av den britiske komigruppen Monty Python's Flying Circus gjenforenes på scenen i London i juli neste år.

Det blir gammelt og nytt materiale, musikk «og bitte litt sex», kunngjorde John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin torsdag. Cleese mente han nå er for gammel til beinakrobatikken fra klassikeren Departementet for Tåpelig Gange.

Men butikkunden som mener han er blitt lurt til å kjøpe en død papegøye og ostebutikken som er kjemisk fri for ost, kan dukke opp igjen. – Det verste man hører på en rockekonsert er «nå skal vil spille noe fra det nye albumet vårt», det er da man går på do, sa Michael Palin.

Se også: Bob Dylans historiske gitar klar for auksjon

Ett eneste show

De fem gjenlevende pythonene – sjettemann, Graham Chapman, døde i 1989 – la fram planene om gjenforening på en pressekonferanse i London torsdag. Det blir bare ett eneste show, som holdes 1. juli 2014 i O2-arenaen sør i London der det er plass til et publikum på 20.000.

– Vi må skaffe penger til nedbetaling av Terry Jones' boliglån, fleipet Eric Idle, som tilføyde at de fem hadde lyst til å samles igjen for å finne ut om de fortsatt er morsomme. De billigste billettene vil koste 80 pund, 300 pund mindre enn Rolling Stones tar, tilføyde han.

Mange briter ser på Monty Python som en nasjonal kulturskatt, og ryktene om en gjenforening har lenge vært hett stoff i britiske medier. Nå avdøde Beatles-gitarist George Harrison var en av gruppens støttespillere, og Monty Python er blitt kalt komikkens The Beatles.

Les også: The Beatles med ny musikkvideo

Feiret

London-avisen The Guardian fant nyheten om gjenforeningen viktig nok til å vie en liveblogg til Monty Pythons planer torsdag. Ærverdige Daily Telegraph feiret dagen med å tilby sine lesere «de 25 morsomste sitatene fra Monty Python».

Det har gått over 30 år siden gruppen sist opptrådte sammen, påpeker BBC , den britiske rikskringkastingen der Monty Python først vant berømmelse med sine fjernsynsshow. Showene ble eksportert til en lang rekke land, og komigruppen lagde også langfilmer.

Python-medlemmene er i dag i 70-årene, og showet i O2 til sommeren kan bli den aller siste sjansen til å se og høre dem live. Men de som ikke har sjansen til å oppleve begivenheten der og da, kan trøste seg med at det allerede er klart at den kommer på DVD.