Beach Boys gjenforenes

The Beach Boys (venstre mot høyre): Carl Wilson, Dennis Wilson, Mike Love, Al Jardine, Brian Wilson. Foto: Wikimedia Commons. Les mer Lukk

Det legendariske bandet Beach Boys fyller 50 år neste år, og det feires behørig med gjenhør fra bandet – som reiser på turné.

De gjenlevende originalmedlemmene slår seg sammen igjen, melder musikkbladet Pitchfork.

Det innebærer at Brian Wilson nok en gang tar plass i bandet.

Gjenforeningen innebærer både nytt album og en verdensturné, og Beach Boys har allerede begynt å spille inn låter til det kommende albumet.

Den 50 konserter lange verdensturneen innledes i april med en opptreden under jazzfestivalen i New Orleans.

Ryktene om en gjenforening har vært i sving en tid, og det har også vært snakket om en opptreden under neste års Grammy-utdeling, meldte blant andre The Guardian nylig.

Brian Wilson har imidlertid benektet rykteflommen tidligere, og i et intervju med magasinet Q i september uttalte han at han misliker å arbeide sammen med det resterende bandet. Det var kun penger som kunne få ham på glid, uttalte han da.

Beach Boys ble grunnlagt i 1961 av brødrene Brian, Carl og Dennis, sammen med søskenbarnet Mike Love og skolevennen Al Jardine.

Året etter ga de ut sitt debutalbum, og i kommende år fikk gruppen en rekke storhiter, som «Surfin' Safari» og «I Get Around». I 1966 kom genierklærte «Pet Sounds» – et album som ofte havner på kritikernes topplister over beste album noensinne.

Les flere nyheter