Nytt og gammelt på TV 2 i høst

Hvaler blir Tv2s store norske familiedrama i høst. Charlotte Frogner (midten) spiller Maria Blix , Cato Skimten Storengen (tv) spiller Mads Ulvik og Lise Fjelstad er Tante Liv. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pFamiliedramaet Hvaler er TV 2s store trekkplaster i en fjernsynshøst som består av både nytt og gammelt.</p

Det er den prisbelønnede forfatteren Arne Berggren som har skrevet Hvaler, historien om den 29 år gamle psykologen Maria Blix (spilt av Charlotte Frogner) som står midt oppi store karriereutfordringer når hun får vite at faren hennes er død.

Største siden Syv søstre

Hun reiser tilbake til barndommens rike for å gå i begravelsen, og begynner etter hvert å jobbe som psykolog der. Hver episode er bygget opp rundt en av hennes terapeutiske saker.

Ifølge TV 2 er familiedramaet Hvaler den største satsingen selskapet har gjort på drama i prime-time siden familiesagaen De syv søstre for 12 år siden. Produsent er Trond Berg-Nilsen som har produsert mer enn 600 timer tv-drama, ikke minst Skandinavias største tv-serie Hotel Cæsar.

Hotell i grus?

Og Hotel Cæsar går selvfølgelig videre også denne høsten. Serien har vært fast innslag på TV 2-menyen i 10 år, og seerne loves en begivenhetsrik høst i jubileumsåret. Hotellet står rett og slett i fare for å bli jevnet med jorden!

Andre kjente konsepter som dukker opp er Skal vi danse (med egen julespesial i tillegg), Landstinget, som satser på å bli debattprogrammet med flest seere, og Vil du bli millionær, som har fått ny programleder (Sarah Natasha Melbye) siden det sist ble sendt for to år siden.

Torsdagsklubben, som kommer tilbake etter fire års fravær, er også blant de gamle traverne TV 2-seerne vil få et gjensyn med.

Ny Eckbo

Blant de nye konseptene er Espen Eckbos program Tett på tre, der han i hvert program byr på tre nye Eckbo-figurer som alle står overfor viktige valg og utfordringer.

TV 2 Zebras store høstsatsing er FK Zebra, der seksten gutter som aldri har vært gode til å spille fotball danner et fotballag. I løpet av åtte uker skal de trenes opp. Høres kjent ut? Jo da, men treneren er ny og heter Egil «Drillo» Olsen, og laget de etter hvert skal konkurrere mot består utelukkende av kjendiser. (©NTB)