Kristiansand-kvinne siktet for drap på tidligere samboer og far

Kristiansand 20170926. fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt under pressekonferansen der En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for to drap i Kristiansand i 2002 og 2014. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix Les mer Lukk

En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for to drap i Kristiansand i 2002 og 2014. Ofrene er hennes far og tidligere samboer hun har to mindreårige barn med.

Kvinnen nekter for å ha begått drapene, og stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser hennes forsvarer.

Politiet har etterforsket saken siden 6. april 2014, da en mann i 60-årene ble funnet død på et hotellrom på First Hotel i Kristiansand.

Ifølge politiet var avdøde hennes barns far.

Oslo 20170926. En mann i 60-årene ble funnet død på et hotellrom i Dronningens gate i Kristiansand i april 2014. En kvinne i 40-årene er nå pågrepet og siktet for drapet i 2014 og i tillegg ett i 2002. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix Les mer Lukk

– Obduksjonsrapporten viste at fornærmede døde av forgiftning. Mannen og den siktede er tidligere samboere og har to mindreårige barn sammen, sa fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Hun sier at mistanken mot kvinnen er blitt gradvis styrket siden 2014.

Skal ha vært kvinnens far

Under etterforskningen av drapet på barnefaren, ble kvinnen også mistenkt for et drap på et annet familiemedlem, som ble funnet død i mars 2002.

Ifølge Fædrelandsvennen var dette kvinnens far.

– Etter hvert har etterforskningen av 2014-saken gitt tilstrekkelig grunnlag for også å mistenke kvinnen for et drap i 2002 på en mann i 50-årene. Det er en familierelasjon mellom de to. Mannen ble funnet død i sin bolig, sier Hille.

– Den fornærmede er en etnisk norsk mann i 50-årene. Han ble funnet død i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002, sier Hille, ifølge NRK.

Pedersen sier mannen aldri ble obdusert, og dødsfallet var på det tidspunktet ikke mistenkelig.

– Sett i ettertid burde han vært obdusert, sier Hille.

– Når det gjelder dødsårsak kan ikke politiet gi noen opplysninger om dette. Av hensyn til den videre etterforskningen kan politiet heller ikke gå inn på hva som er grunnlaget for mistanken mot siktede, sier Hille.

– Ekstrem situasjon

Kvinnen har to mindreårige barn sammen med mannen som politiet mener hun drepte i 2014. Barnas bistandsadvokat, Eirik Balchen, sier til Dagbladet at de ivaretas av et «stødig hjelpeapparat».

– Barna jeg bistår var felles barn av avdøde og siktede. Jeg tror ikke det går an å beskrive hvordan de har det. De er i en ekstrem situasjon, sier han.

Han forteller at barna fikk vite om politiets mistanker i forbindelse med pågripelsen av moren tirsdag.

Arvestrid

Ifølge NRK var den siktede kvinnen involvert i en arvestrid etter farens dødsfall i 2002, som hun nå er siktet for.

Kanalen skriver at faren skal ha fått satt opp et testamente der hans brødre skulle arv alt, utenom pliktdelsarven som hans barn har krav på.

Dermed skal kvinnen og hennes halvbror ha arvet en million kroner hver av et dødsbo på nærmere 13 millioner kroner. Hun skal i den påfølgende perioden ha fremmet krav om større utbetalinger fra dødsboet og arvingene

– Uforstående til siktelsen

Kripos har bistått Agder-politiet i etterforskningen siden januar 2016, og de bistår fortsatt i saken.

– Politiet fortsetter nå en omfattende etterforskning, sier Hille, og legger til:

– Når det gjelder siktedes motiv i disse to sakene kan vi ikke kommentere det på nåværende tidspunkt.

Hun sier at politiet har planlagt å gjennomføre en ransaking i saken, men vil ikke si hvor.

Den siktede kvinnen er etnisk norsk, og så langt ikke avhørt. Hun er ikke tidligere domfelt.

Kvinnen fremstilles for varetektsfengsling onsdag. Det vil hun ikke samtykke til, opplyser hennes forsvarer:

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og er selvfølgelig preget av denne, sier forsvareren hennes, advokat Ole Andreas Thrana, til NTB.