To personer ranet hjemme i sin egen bolig på Nesøya

En mann i 20-årene og en kvinne i 50-årene ble tirsdag ranet hjemme i sin egen bolig på Nesøya i Asker. Politiet leter etter to gjerningsmenn. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann i 20-årene og en kvinne i 50-årene ble tirsdag ranet hjemme i sin egen bolig på Nesøya i Asker. Politiet leter etter to gjerningsmenn.

Ifølge politiet skal det ha vært to gjerningsmenn som truet seg inn i huset og holdt dem der mot sin vilje. Det ble fjernet en del ting fra huset, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med hva eller hvor lenge ranerne oppholdt seg i boligen.

– Vi fikk beskjed om hjemmeranet klokken 13.30. Det var to menn som truet seg inn i huset og holdt de to der. Det ble truet med våpen, men vi ønsker foreløpig ikke å gå ut med hva slags, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

De to er ikke fysisk skadd, men er sterkt preget av hendelsen.

– Beredskapstemaet i Asker er varslet og vil sette i gang tiltak for å ta vare på dem, sier Stokkli.

De to gjerningsmennene skal deretter ha stukket fra stedet, men det er uvisst på hvilken måte. Politiet søker etter dem i området samtidig som det er startet full teknisk og taktisk etterforskning.

– Vi foretar også rundspørring i området, sier Stokkli.