Dobbeltdrapstiltalt erkjenner ikke straffskyld for drap på kona og stesønnen

Ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Les mer Lukk

60-åringen som er tiltalt for drapet på kona og stesønnen i Kirkenes i fjor, erkjente ikke straffskyld etter tiltalen da ankesaken startet i lagmannsretten. 

60-åringen er tiltalt for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes 12 år gamle sønn, Petchngam Songngam, kalt Belt, 29. august i fjor. Ankesaken startet i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø tirsdag.

Tiltaltes forsvarer, advokat Stein Rønning, vil ifølge NRK be om frifinnelse for Hansen.

Tiltalte ble i juni dømt til 21 års fengsel i Øst-Finnmark tingrett for drapene som ble begått i familiens hjem i Kirkenes. De to ble skutt og drept på kloss hold med hagle natt til 29. august i fjor.

Mannen har innrømmet at det må ha vært han som begikk drapene, men han har forklart at det må ha svartnet for ham og at han ikke husker hvordan skuddene falt.

60-åringen har hevdet at han ikke mente å drepe kona. Dommerne i tingretten festet ikke lit til mannens forklaring om at han bare ville skremme henne ved hjelp av hagla.

– Drapene må betegnes som rene henrettelser da de to befant seg på et rom uten fluktmuligheter, og tiltalte skjøt dem begge i hodet med en hagle, heter det i tingrettens dom.

Mannen anket på stedet. Både skyldspørsmålet og straffeutmålingen er til behandling i lagmannsretten. Det er satt av fire dager til saken.