Stor politiaksjon mot væpnede menn i Strömstad

Svensk politi satte inn store ressurser i jakten på flere bevæpnede menn i Strømstad. Ingen er så langt pågrepet.

Den storstilte politiaksjonen ble igangsatt etter meldinger om at det ble sett to personer bevæpnet med øks og pistol på offentlig sted i den svenske grensebyen.

– Vi har fått inn opplysninger som gjør at vi må ta dette på største alvor, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Aftonbladet.

Politiet ble varslet rett før klokka 10 torsdag formiddag.

Pistol og øks

– Politiets innsatsstyrke er på vei til stedet. Det skal være to personer der. En skal være bevæpnet med en øks og den andre med et håndvåpen, altså en pistol, sa Fuxborg til GT torsdag formiddag.

SISTE: Ved 11-tiden melder svensk politi at innsatsstyrken er beordret tilbake til Gøteborg. Senere melder politiet at de trapper ned aksjonen etter flere timers resultatløs leting, ifølge Aftonbladet.

– Vi kommer ikke til å lukke øynene selv om vi trekker tilbake innsatsstyrken, sier Fuxborg til Expressen. Ifølge avisen fortsetter politiet sin regionale innsats i Strømstad-området inntil videre.

Embed: strømstad

– Farlige for seg selv og andre

Politiet vet ikke hvorvidt personene jager hverandre eller om de er på flukt fra et sted der det er begått en kriminell handling.

– Når personer kan være farlige for seg selv eller andre, benytter vi innsatsstyrken. Vi leter med helikopter og sporhunder for å finne disse to mennene, som er sett løpende i området, sier Fuxborg til Aftonbladet.

Ingen personer er meldt skadet.

Politiet ber om tips fra publikum for å kunne pågripe de væpnede mennene.

Per publikum være forsiktig

Politiet ber samtidig folk om å være forsiktige.

– Folk som bor i området kommer til å se mye politi. Ettersom disse mennene fortsatt er på frifot vet vi ikke om de vil føle seg presset dersom almennheten kommer for nærme, sier pressetalsmann Christer Fuxborg til SVT.

Politiet har mottatt opplysninger om en mørk bil i området der det to mennene sist ble sett, men det er uklart om denne har tilknytning til saken.

Det er ikke kjent hvem de to mennene er, eller hvorfor de var bevæpnet.

Embed: strømstad