Overgrepsdom mot skoleleder opp i Høyesterett

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes vil ta overgrepssaken til Høyesterett for å prøve den på bakgrunn av skjerpelser av seksuelle overgrep mot barn i straffeloven. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Høyesterett behandler straffutmålingen mot en skoleleder i Nord-Trøndelag, som i lagmannsretten ble dømt til ett års fengsel for overgrep mot en åtteåring.

Mannen i 50-årene ble i Namdalen tingrett i august dømt til 16 måneders fengsel for å ha begått et seksuelt overgrep mot en åtte år gammel jente. I vinter reduserte Frostating lagmannsrett straffen til 12 måneders fengsel, og påtalemyndigheten anket til Høyesterett.

– Vi mener straffen er betydelig for lav, og den er også av prinsipiell betydning. Nå har Høyesterett avgjort at de skal behandle straffutmålingen 23. juni, sier førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til NRK.

Mannen var på besøk hos jenta og hennes mor i januar 2016, og alle tre sov i samme seng da overgrepet skjedde. Under rettssaken i tingretten kom det fram at begge de voksne var beruset. Mannen nektet straffskyld da saken startet.

Mannen har en sentral stilling i skoleverket og har tidligere vært rektor på skolen der jenta går. Han ble både sykemeldt og permittert fra jobben etter hendelsen i januar i fjor.