Vinningskriminelle angrep politi med spikerplanke

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet har pågrepet fire utenlandske menn som trolig var i ferd med å stjele kobber på en byggeplass i Oslo. Mennene angrep både politiets hundefører og hund.

– Det var for så vidt ganske dramatisk. En kollega ble slått i hodet med en planke med spiker. Han blør visst en god del, men fikk ikke alvorlige skader, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om innbruddstyvene i Kværnerbyen klokken 00.38 natt til tirsdag. Flere patruljer rykket ut til stedet.

Embed: oslo

– Bittskader i rygg og bein

– En tjenestemann fra hundepatruljen fikk kontroll på en av mennene, og han ble deretter angrepet av en annen, som også sparket tjenestehunden, sier Engeseth. Hunden bet mannen, og den bet også en av de andre, som også sparket etter ham. Politiet fikk kontroll på tre av mennene etter kort tid, mens den fjerde ble tatt ikke lenge før klokken 4.

– To av de pågrepne fikk bittskader i rygg og bein, men de er ferdige på legevakten og kjørt til arresten, sier operasjonslederen. Tre av mennene er i 20-årene, og den fjerde i 30-årene. Politiet betegner dem som mobile vinningskriminelle.

– De blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann samt innbruddsforsøk og tyveri, sier Engeseth.