Jensen: – Cappelen har vært utsatt for sinnssykt press

Eirik Jensen (59) sier han ikke har funnet ut av hvorfor Gjermund Cappelen (50) påstår de to har smuglet tonnevis av hasj sammen. Han peker på at både han selv og hasjbaronen har mange fiender. Les mer Lukk

Eirik Jensen (59) sier han ikke har funnet ut av hvorfor Gjermund Cappelen (50) påstår de to har smuglet tonnevis av hasj sammen. Han peker på at både han selv og hasjbaronen har mange fiender.

Det var under utspørringen fra Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, at Jensen ble oppfordret av dommer Kim Heger til å si noe om hvor beskyldningene om korrupsjon kom fra.

– Hvis Cappelen bare var informant eller kilde og alt har handlet om det, hvordan kan det ha seg at han bare forklarer seg om deg, spurte det Vibe.

– Her er det så mange aktører som har en et horn i sida til meg og kanskje også til Cappelen. Jeg tror det er en kombinasjon av at han har vært utsatt for et sinnssykt press. Det begynte allerede 2011 eller før det også, da han byttet navn, da rømte han unna gjeld. Det har vært heftige trusler, og det kan gjøre hva som helst med en person. Og jeg har en del fiender, svarte Jensen.

Den pensjonerte politimannen innledet med å si at han nærmest ble sjokkskadd da han første gang hørte beskyldningene fra personen han har omtalt om en unik kilde i over 20 år.

– Jeg har ikke trodd at vi har hatt et forhold som kan forklare dette. Jeg har gjort så mye for den mannen og familien hans, og han har vært ryddig overfor meg, sa Jensen.

Samleside: Her finner du alt om saken mot Jensen og Cappelen

Les også:

Dommeren undret seg over Jensens forklaring

Aktor irritert på Jensen: – Nei, ærlig talt