Jensen opprørt over aktors spørsmål: Er du frekk?

Aktor Kristine Schilling ble beskyldt for å være frekk da hun spurte ut Eirik Jensen om inntektene han fikk fra boksalget etter at han ble løslatt fra varetekt. Les mer Lukk

Eirik Jensen fryktet han ville ta sitt eget liv, og han ville sikre barna da han satte penger fra boksalg til en konto søsteren disponerte. Da aktor spurte om hensikten, kalte han henne kynisk og spurte om hun var frekk.

Aktor Kristine Schilling tok fram opplysningene om bokinntektene under den siste dagen av Spesialenhetens utspørring av Jensen i Oslo tingrett. Temaet var økonomien til den pensjonerte politimannen etter at han ble pågrepet i 2014.

Bøkene han har utgitt på Kagge forlag, har resultert i inntekter på om lag 375.000 kroner. Inntektene fra disse ble fordelt på to kontoer, forklarte Jensen: En som sto i hans navn og en annen som sto i søsterens navn, men som han også disponerte. Hensikten med den siste var at søsteren skulle ivareta at barna hans skulle arve pengene dersom han skulle komme til å ta sitt eget liv.

– Hvorfor gjorde du det, ville ikke barna dine arvet deg uansett? spurte Schilling.

Spørsmålet provoserte åpenbart Jensen, som hevet blikket mot aktor.

– Er du frekk? spurte han direkte.

Dommer Kim Heger måtte gripe inn. Han sa til Jensen at argumentet fra aktor faktisk var rimelig. Jensen svarte at han var langt nede etter at han kom ut fra varetekt sommeren 2014.

– Etter at jeg hadde vært gjennom dette, så var jeg utrolig sliten i hodet og hadde det tungt. Aktor er ganske kynisk, og jeg tenkte ikke sånn på det på det tidspunktet, svarte Jensen.

Samleside: Her finner du alt om saken mot Jensen og Cappelen

Les også:

Dommeren undret seg over Jensens forklaring

Aktor irritert på Jensen: – Nei, ærlig talt