Mann pågrepet etter nye drapstrusler

Politiet har pågrepet en mann i Telemark etter flere drapstrusler denne uka. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann i 20-årene er pågrepet i Bamble i Telemark etter drapstrusler. Mannen har vært pågrepet etter drapstrusler også tidligere denne uka, da i besittelse av skarpladd skytevåpen.

Det var i halv tretiden natt til torsdag at den pågrepne mannen sendte en melding til fornærmede hvor det sto at han skulle drepe ham:

– Vi tok det ekstra alvorlig etter at han også tirsdag hadde framsatt drapstrusler og da var bevæpnet. Vi rykket ut med bevæpnet mannskap. Vi brukte litt tid på å lokalisere ham, men da vi gjorde det klokka 4.10, forløp pågripelsen uten dramatikk, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Mannen fra Grenland blir satt i arresten i Skien og vil bli avhørt torsdag. Det skal også foretas avhør av andre i saken, der politiet ikke vil gi detaljer rundt bakgrunnen for truslene eller relasjonen mellom mannen og fornærmede.

– Han var ikke synlig ruset da han ble pågrepet, men det ble tatt beslag i mindre mengder narkotika på stedet, sier Aaltvedt.