Asker-drapet kan ha sammenheng med MC-konflikt

En mann ble funnet drept i hjemmet sitt på Blakstad i Asker søndag kveld. Les mer Lukk

Alle de fem som er pågrepet og siktet i drapssaken i Asker, har tilknytning til MC-miljøet. Det har også norsk-iraneren som ble drept mandag.

To menn på 27 og 33 år er siktet for drap eller medvirkning til det. I tillegg er tre menn pågrepet og siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det, sier Grete Lien Metlid, politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

De drapssiktede mennene, som har tilknytning til MC-klubben Rock Machine, meldte seg for politiet mandag. Begge ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. De må dessuten sitte i fullstendig isolasjon de første to ukene av perioden.

Oslo tingrett mener det er fare for at bevis kan forsvinne eller bli ødelagt hvis de to får ha kontakt med andre.

VG: Pågrep MC-medlemmer

Det var søndag kveld at den 31 år gamle norsk-iraneren ble funnet død i sin egen bolig på Blakstad i Asker. Det skal ha vært en voldsom slåsskamp mellom avdøde og de to drapssiktede mennene i forkant av at han ble funnet død.

Bakgrunn: To har meldt seg for politiet etter drap i Asker

VG skriver at flere sentrale personer i MC-klubben Rock Machine er pågrepet i forbindelse med drapet. Den avdøde 31-åringen skal samme kveld som han ble drept, ha omtalt en konflikt med navngitte personer i MC-klubben.

Budstikka har tidligere skrevet at 31-åringen to dager før drapet publiserte en video på Facebook der han skyter med pistol. Samme dag skal han ha delt en Bandidos-side på sin profil. Han skal også ha ytret seg sterkt nedsettende på nettet om medlemmer av MC-klubben Rock Machine.

Etterforsker konflikt

Metlid i Oslo-politiet har forklart at politiet hadde opplysninger om at den drepte mannen lå i konflikt med noen, men hun har ikke ønsket å utdype dette.

– Vi etterforsker en konflikt som skal ha vært i forkant av drapet, men jeg vil ikke si noe utover dette, sa hun til VG.

Det var funn og observasjoner på åstedet som gjorde at politiet konkluderte med at de hadde med en drapssak å gjøre. Tirsdag mottok politiet en foreløpig obduksjonsrapport, men innholdet i denne er ikke kjent.