Beslagla 22.000 tabletter hos rumenske kvinner

To kvinner er varetektsfengslet i Oslo for besittelse av over 22000 narkotiske tabletter og nesten 63 000 kroner i kontanter. Les mer Lukk

To rumenske kvinner er varetekstfengslet etter at politiet fant 22.000 reseptbelagte piller og nesten 63.000 kroner i kontanter under en kontroll i Oslo sentrum.

Kvinnene ble pågrepet i Herslebs gate i Oslo sentrum i forrige uke. Tablettene ble delvis funnet på dem og i en bil de disponerte like i nærheten. Pågripelsen føyer seg inn i det politiet opplever som en økning i salg av tabletter fra østeuropeere uten fast adresse i Norge.

– Majoriteten som har blitt pågrepet for salg eller besittelse av tabletter, eller blitt bortvist på grunn av mistanke om tablettsalg, oppgir at de oppholder seg i området for å tigge eller selge gatemagasinet «Folk er folk», skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Den 9. november pågrep politiet en rumensk mann med 6.300 reseptbelagte tabletter i samme område som de to kvinnene. Også han disponerte en bil som sto parkert i området.

Les også: Cannabisbeslaget tredoblet på ett år