Mann siktet for 88 seksuelle nettovergrep mot 52 jenter

En mann er siktet for 88 tilfeller av seksuelle overgrep på nettet, gjennomsnittsalderen på ofrene var 13,8 år, opplyser politiet i Søndre Buskerud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann er siktet for 88 tilfeller av seksuelle overgrep på nettet, gjennomsnittsalderen på ofrene var 13,8 år, opplyser politiet i Søndre Buskerud.

Mannen, som var i tjueårene da overgrepene fant sted, skal ha fortalt jenter fra alle landets fylker at han var 16 år – eller en gift mann i 40-årene.

Politiet i Søndre Buskerud begynte å etterforske saken i 2014, etter at et politikontor på Vestlandet fikk inn en anmeldelse på at en mann fra drammensområdet hadde misbrukt en jente under 14 år på nettet, skriver Drammens Tidende.

I forbindelse med etterforskningen har politiet gått igjennom over en halv million chattemeldinger.

– Mannen er siktet for 88 tilfeller av seksuelle overgrep på nettet – flere av dem voldtekter. Han er også siktet for å lagret og oppbevart noen av bildene og opptakene av jentene. Dette rammes av loven rundt barnepornografi-paragrafen, sier Seljordslia.

51 av jentene var under 16 år på gjerningstidspunktet, de fleste under 14 år og fire var 12. Snittalderen var 13,8 år, og jenter fra hele landet har blitt lurt av mannen.

Internettovergrepene skal ha pågått fra 2012 til våren 2015.