28-åring dømt til 13 års fengsel for Melhus-drapet

Nilofer Naseri ble funnet drept i sin egen leilighet i Melhus sentrum 28. september i fjor. Nå er ektemannen dømt til 13 års fengsel for ugjerningen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Les mer Lukk

Ektemannen til Nilofer Naseri fra Melhus er dømt til 13 års fengsel i lagmannsretten. Straffen er den samme som i tingretten.

Dommen er den samme som i Sør-Trøndelag tingrett i februar i år, og lik aktor Unni Sandøys påstand tirsdag, skriver Trønderbladet.

Tre fagdommere og en av lekdommerne i Frostating lagmannsrett mente at 28-åringen skulle dømmes til 14 års fengsel, men at tilståelsen skulle medføre ett års strafferabatt. Tre av lekdommerne mente på sin side at 28-åringen burde dømmes til 15 års fengsel med ett års fradrag for tilståelsen.

Les også: Ankesaken etter Melhus-drapet starter mandag

Dødskamp

Nilofer Naseri var 27 år gammel da hun ble funnet drept i sin leilighet i Melhus sentrum 28. september i fjor. Hun var knivstukket og kvalt, og ifølge aktor Unni Sandøy må det ha vært en dødskamp som har pågått i flere minutter.

Kampen startet ved innsiden av ytterdøra i leiligheten, fortsatte inne på soverommet og endte ute i gangen, der Naseri ble funnet død.

– Det er ingen tvil om at Nilofer må ha opplevd en sterk dødsangst i mange minutter, sa Sandøy i retten tirsdag.

Les også: Kvinne anmeldte ektemannen før hun ble drept

28-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, sa i sin prosedyre at tiltalte drepte sin kone og har erkjent det. Han sa samtidig at Naseri hadde angrepet ektemannen med kniv.

– Han oppsøkte henne ikke med hensikt å drepe henne, sa Pedersen, og ba om at tiltalte ble ansett på mildeste måte.

Drapstruet

Lagmannsretten festet lit til vitners forklaring om at Naseri var blitt drapstruet av ektemannen gjentatte ganger, og at også hennes mor hadde hørt 28-åringen true med å drepe sin kone. Ektemannen avviste i retten at han hadde framsatt drapstrusler i forkant av drapet.

Lagmannsretten fastholdt erstatningssummene fra tingrettsdommen. 28-åringen må betale 250.000 kroner til sin sønn, 400.000 kroner til Naseris mor og 115.815 kroner i erstatning til Naseris far.