Fant over to millioner overgrepsbilder hos mann i Bergen

En mann i 60-årene fra Bergen er siktet for seksuell omgang med dyr og for besittelse av over to millioner overgrepsbilder av barn.

Mannen ble pågrepet i Åsane i Bergen 28. september i fjor og deretter varetektsfengslet for første gang, skriver Bergens Tidende.

Politiet skal ha funnet over 2,2 millioner ulovlige bilder hjemme hos mannen. Mange av bildene viser spedbarn som utsettes for grove seksuelle overgrep. Det er også funnet 3.496 ulovlige filmer med tilsvarende innhold, skriver avisen.

Mannen er også siktet for seksuell omgang med store dyr på gårder.

– Han er siktet for seksuell omgang med husdyr over lang tid, uten at jeg vil si om vi snakker om år eller tiår. Siktelsen gjelder forskjellige steder i Bergensområdet. Det er snakk om for eksempel hest og ku, altså store dyr. Kanskje storfe er den rette betegnelsen. Dette har skjedd på gårder helt i det skjulte, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim til Bergens Tidende i fjor høst.

Mannen har sittet varetektsfengslet etter pågripelsen, og tirsdag ble han i Bergen tingrett fengslet i ytterligere fire uker.

Mannens forsvarer, advokat Kaj Wigum, ønsker ikke å kommentere saken.