Fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt kona

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann i 30-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til fire og et halvt års fengsel for å ha voldtatt sin kone i flere timer i desember 2014.

Voldtektene skjedde etter at paret hadde vært ute på pub og deretter på nachspiel med venner, skriver Bergens Tidende. Dagen før hadde mannen prøvd å få kona til å flytte ut og hadde blant annet slept henne etter håret til utgangsdøren.

Etter at de hadde vært ute, gikk mannen hjem først. Da kona kom hjem, ville han ha sex med henne, noe hun ikke ønsket. Han slo henne deretter flere ganger i hodet mens hun falt i bakken og forsøkte å beskytte seg. Ifølge dommen oppfattet kvinnen situasjonen som livstruende. Mannen voldtok kvinnen flere ganger i løpet av de følgende fem timene.

Den dømte mannen vekslet mellom å si at han ikke husket hva som skjedde, at de ikke hadde seksuell omgang eller at det var snakk om frivillig sex. Retten beskriver forklaringen som svært lite troverdig.

I tillegg til fengselsstraffen, er mannen, som er fra Baltikum, dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til kvinnen.