Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Trondheim

En mann i 20-årene ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i Trondheim sentrum natt til søndag. To personer er pågrepet, mistenkt for å stå bak.

20-åringen var knivstukket gjentatte ganger i magen og ryggen og ble hasteoperert på St. Olavs hospital i Trondheim. Søndag var tilstanden hans alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset.

Hendelsen skjedde utendørs i Fjordgata i Trondheim sentrum og rundt klokka 0.51 natt til søndag.

– Meldingen gikk ut på at en person var knivstukket, og at han var underveis til sykehuset. Han ble kjørt av en kamerat i en personbil, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Kjenninger

Bakgrunnen for knivstikkingen skal ha vært en diskusjon mellom fornærmede og en 20 år gammel mann og en 16 år gammel gutt.

– De to kom bort til en gruppe med flere personer som sto sammen i Nordre gate ved kanalen. Det oppsto en uenighet og deretter ble en i gjengen knivstukket, sier politiadvokat Wenche Johnsen til NTB.

Politiet har en formening om hva diskusjonen gikk ut på, men at de ikke ønsker å gå ut med denne informasjonen.

– Det er ingen relasjon mellom de to og fornærmede, og de kjenner ikke hverandre. Men de to er kjenninger av politiet, sier Johnsen.

Etterforskes

De to mistenkte er avhørt. 20-åringen er fortsatt pågrepet, men 16-åringen ble løslatt søndag, ifølge Adresseavisen. Politiet vurderer fremstilling for varetektsfengsling mandag.

– Vi har beslaglagt en kniv som vi har grunn til å tro er kniven som ble brukt til å knivstikke, sier Johnsen.

De mistenkte har begge utenlandsk bakgrunn, mens fornærmede er etnisk norsk.

Offeret i saken be avhørt søndag kveld. Politiet understreker at det gjenstår betydelig etterforskning, først og fremst avhør av flere navngitte vitner.