Politiet etterforsker drapet på kvinne i Tromsø

Politiet har gjort åstedsundersøkelser i leiligheten i Tromsø hvor en kvinne ble funnet drept torsdag. En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet har natt til fredag gjort åstedsundersøkelser i Tromsø-leiligheten hvor en kvinne ble funnet drept torsdag. Mannen som er pågrepet og siktet for forsettlig drap, er avhørt.

Fredag morgen opplyser politiet at de har forsøkt å avhøre siktede, men at han ikke ønsket å forklare seg før han hadde fått snakket med forsvarer.

– Vi vil sørge for å få oppnevnt en forsvarer til ham i løpet av morgenen. Planen er å få til et avhør i løpet av dagen, sier politistasjonssjef Morten Pettersen til NTB.

Foreløpig er det uvisst hvordan den siktede stiller seg til siktelsen om forsettlig drap. Politiet har heller ikke tatt stilling til spørsmålet om varetektsfengsling.

– Men det ligger i sakens karakter at det blir en fremstilling for varetekt i denne saken, sier Pettersen.

Les også : Kvinne funnet død - mann siktet for drap

Etterforsker

Stasjonssjefen forteller at obduksjonen av kvinnen vil bli gjort fredag, slik at de kan få en foreløpig obduksjonsrapport.

Tidligere fredag opplyste politiet til iTromsø at krimteknikere og en patrulje har gjennomført åstedsundersøkelser i en leilighet i Røstbakken på Tromsøya.

– Etterforskningen pågikk utover natten og foregikk inntil nylig. Vi har hatt patrulje på stedet og krimteknisk har gjort sine undersøkelser til tidlig morgen. Etterforskerne og stasjonssjefen har dratt hjem nå på morrakvisten, sier operasjonsleder Siri Ellingsen i Troms politidistrikt til iTromsø rundt klokken 6 fredag morgen.

Det er en relasjon mellom de to, opplyste politiet på en pressekonferanse seint torsdag kveld. Utover det har politiet foreløpig ikke ønsket å gå i detalj, verken om alder på de involverte eller hvordan drapet er begått.

Ifølge politiet var pågripelsen udramatisk.

Vurderer bistand

Stasjonssjef Morten Pettersen fortalte torsdag at politiet fortløpende vil vurdere om det er behov for ytterligere bistand, men at politiet torsdag kveld og natt til fredag kom til å benytte seg av de politiressursene som var tilgjengelige.

– Vi gjør en løpende vurdering på hva slags behov vi har, så langt har vi ikke bedt om bistand fra Kripos, sier Pettersen.

Meldingen om saken kom klokken 18.24 torsdag kveld, og politiet gjennomførte da aksjoner på to ulike steder i Tromsø, i Kroken og på Sør-Tromsøya.

Pårørende av den drepte er blitt informert, ifølge politiet.