Mann tiltalt for overgrep mot 42 norske og 20 filippinske barn

Bilde fra barnerommet Kripos mener er ett av stedene der overgrep har funnet sted og er overført fra. Foto: Kripos / NTB scanpix Les mer Lukk

En 66 år gammel man er tiltalt for overgrep mot 42 norske unge jenter og 20 filippinske barn.

Politiet har etterforsket saken mot mannen, som er bosatt i Bergen, siden i fjor sommer, og han er nå tiltalt for overgrep mot over seksti barn på Filippinene og i Norge, skriver NRK.

I tiltalen skriver statsadvokaten at hordalendingen bestilte liveovergrep av barn på Filippinene, og at han produserte såkalte «show-filmer» av overgrepene.

Det er ifølge tiltalen snakk om 42 opptak av Skype-overføringer med en varighet på nesten 18 timer, samt 199 filmer, tatt opp med mobiltelefon.

Mannen er også tiltalt for å ha sendt overgrepsbilder og filmer av unge gutter til unge norske jenter. I alt 42 norske jenter er omtalt i tiltalen. Noen av dem lurte han til å kle av seg, og alle mottok filmer av gutter i seksuell aktivitet.

Mannen ble i 2013 dømt 10 måneders fengsel for å være i besittelse av om lag 100.000 bilder og over 700 filmer med grove seksuelle overgrep mot barn. Mannen sonet kun fem av månedene i fengsel.