Aktor presset på om renhold

Drapstiltalte Donatas Lukosevicius må regne med flere nærgående spørsmål fra statsadvokat Benedicte Hordnes når rettsoppgjøret i Monika-saken fortsetter tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Aktors spørsmål til den drapstiltalte Donatas Lukosevicius gikk grundig inn på hvilke rutiner Kristina Sviglinskaja hadde for renhold av den vesle sokkelleiligheten i Sund på Sotra.

Åpenbart med tanke på muligheten for at det fremdeles skulle finnes rester av den drapstiltaltes DNA i leiligheten da Monika Sviglinskaja ble funnet drept, stilte aktor Benedicte Hornes en serie spørsmål om renhold og rutiner til den tiltalte 34-åringen i Nordhordland tingrett tirsdag.

Les også: Tiltalt for drap på Monika fordi DNA-prøver ikke ble slettet

– Kristina likte å ha det ryddig rundt seg. Hun mislikte sterkt at det var støvete eller lå søppel rundt. Hun er ikke en sånn personlighet som klarer å ha det rotete rundt seg, sa 34-åringen.

Hordnes refererte fra avhør hvor det intense renholdet ble omtalt som «pedantisk» av den tiltalte. Spørsmål om vask av alt fra gulv og vegger til dører og vinduer ble tatt opp.

DNA fra den tiltalte er funnet flere steder knyttet til Monikas død, og Hordnes sa allerede i innledningsforedraget at biologisk materiale kan bli raskt brutt ned.

Da åtteåringen ble funnet 14. november 2014 var det fem uker siden 34-åringen hadde flyttet ut av samboerskapet.

Dersom Kristina Sviglinskaja opprettholdt de omfattende vaskerutinene etter at forholdet opphørte, kan det si noe om sannsynligheten for at DNA skulle ligge igjen i leiligheten.